Mi Dama Azul

platges de comte, un lloc per tornar
Si busquem un lloc idíl·lic d'Eivissa  on poder gaudir d'una posta de sol inoblidable, aquest lloc és Platges de Comte, altre cop a l'oest de l'illa. Si, a més, busquem un racó perfecte per gaudir del fons marí també haurem encertat l'indret.

Trobarem petites cales de pedra erosionada pels embats de la mar, on els panyols dels pescadors es refugien com un símbol de descans del guerrer. Aquestes petites barraques tan característiques d'aquesta zona mediterrània i que ara semblen plantar cara als canvis del temps.

El nostre objectiu és gaudir de tot això però també anar més enllà... Com sempre el món submarí supera en escreix el que hi ha a terra seca. Si observem bé, a poc fons i perfectament camuflat entre la sorra blanca, veiem un tacó, un exemplar jove de "pleuronectiform" , és a dir, aquest curiosos peixos completament plans que amb els seus ulls prominents resten a l'espera de que els seus depredadors marxin per poder menjar petits crustacis amb tranquil·litat.

Fora de la zona més bentònica i nedant entre el fons i la superfície  fotografio una vidriada en tot el seu esplendor. També els preciosos colors d'una donzella, aquest làbrid tant inquiet i difícil de captar aturat, però que sempre compensa el resultat de la paciència i l'esforç.

Sortim de l'univers submarí en el moment adequat per poder fer la darrera imatge: una magnífica posta de sol entre els illots de Ses Bledes, testimonis immortals d'aquests moments inoblidables. 

(Les imatges d'aquest blog estan fetes practicant la modalitat submarina d'apnea, és a dir, sense cap medi de respiració artificial) 

david fluxàpanyols de pescadorstacó entre la sorra

Donzella

vidriada

el sol s'amaga entre Ses BledesComentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: