Mi Dama Azul

ses illetes, un món submarí transparent

El paradís de tot submarinista és un fons d'aigües transparents, on els peixos no guardin distància i es puguin observar amb tota tranquil·litat, on la mar estigui plana com una bassa d'oli...

Això ha estat el que per fi hem pogut trobar en un dels meus darrers safaris de foto-sub aquest estiu; l'escenari: Ses Illetes, al nord de l' illa de Formentera, allà on la Pitiüsa  petita s'estreta fins formar un llarg fil de terra que separa el vent de llevant del de ponent. Aigua amb tonalitats turquesa, verd, blaus... Tot plegat difícil d'explicar amb paraules.

El que sí podem dir és que, només ficar el cap a la superfície i mirar cap al fons, vàrem poder comprovar per què aquesta illa és la Meca del submarinisme mundial. Feia molt de temps que no em capbussava en aquestes aigües, i ràpidament van venir a la meva ment les mateixes sensacions que la primera vegada.

Una praderia de posidònia que arriba on es perd la vista, visibilitat perfecta, temperatura de l'aigua ideal, peixos de bon tamany que no semblaven tenir por del apneista. D'aquesta manera vam poder contemplar tranquil.lament espàrids com el sard comú, llísseres, oblades, salpes...

Si no fos perque el temps és un botxí implacable, mai haguéssim marxat d'aquell indret meravellós. Però sempre ens quedaran les imatges, els records inoblidables i les ganes de tornar algun dia.

    

              david fluxà  


aigües transparents a ses illetes

llísseres

posidònia

sard comú 

vidriada


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: