Mi Dama Azul

cala figuera

Enmig dels penya-segats, envoltada de pins, amb un mantell de sorra gruixuda que es perd sota un fons d'aigües cristallines, trobem Cala Figuera en un paratge natural digne del sud de la Costa Brava i a tan sols tres kilòmetres de Tossa de Mar. 

Una de les meves darreres passejades submarines va servir per gaudir del seu ecosistema. Per una vegada no tenia excuses: Mar tranquil.la, visibilitat bona i temperatura de l' aigua escalfada pel sol d'estiu. Els tons platejats dels lloms dels peixos que captura l'objectiu de la meva càmera es barregen amb els verds de la praderia de posidònia que, en els moments de fotografiar-la està al seu punt més esplendorós. 

Un grup de llísseres busca menjar a pocs metres del trencam i juga amb les onades que arriben a la platja. Uns quants mollets remenen amb les seves barbes el substrat sorrenc. 

Mai hi ha una jornada igual a l'altra al fons marí. Un calidoscopi d'oportunitats, una aventura que sempre sorprèn als que tenim la ocasió de endinsar-nos  dins el ventre de la Mediterrània.

Només un 7 % del fons marí dels mars i oceans del planeta estan explorats, donat que el nostre planeta està cobert en quasi les seves 3/4 parts per aigua... això vol dir que encara ens queda molt camí per recorre. 

les imatges d'aquest blog estan fetes practicant apnea, és a dir, sense cap ajut mecànic de respiració submarina.


david fluxà


bernat pescaire

posidònia

diplodus vulgaris

mugil cephalus, llíssera

mullus surmuletus


Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: