Mi Dama Azul

Platja de Sant Simó

En la nostra darrera passejada  submarina, vam escollir el fons marí del nord de Mataró. Concretament la zona de pedra natural en forma de barra baixa que hi ha paral·lelament a la platja de Sant Simó. El biòtop el podem trobar des de gairebé on peten les ones i fins un fons de 6 metres. Es a dir, òptim per a la pràctica de l’apnea i la foto-sub.

La visibilitat sota el mirall blau donava molt que desitjar, tot i que la mar estava pràcticament encalmada, les restes de la mar de fons del dia anterior feien aixecar la sorra i dificultar la presa d’imatges. Tampoc havia molta presència de varietat d’espècies, però la primera agradable sorpresa va ser trobar un exemplar gran (uns 40cm) de pinna nobilis o “nacra”, la varietat gegant de bivalve mediterrània que ja em parlat en altres articles.

Hem de recalcar que la nacra és un mol·lusc amenaçat i la seva captura està prohibida. Durant molts anys estava molt buscat degut al nacar de la seva gran closca, que s’utilitzava per fabricar objectes de decoració, bijuteria, botons... Alguns d’aquests musclos gegants guarden al seu interior perles. Una de les moltes sorpreses que guarda aquesta curiosa espècie que creix lentament entre la sorra i la pedra.

També vam retrobar uns quants espirògrafs, cucs tubícules o, per entendre’ns, cucs que formen amb la seua pròpia baba un llarg tub en el que s’amaguen traient només aquest típic plomall que tant els caracteritza i amb el que atrapen els petits organismes que passen pel davant.

Per acabar, varen posar   pel meu objectiu dues espècies 100% bentòniques: el serranus cabrilla i el serranus scriba.

Només un 7 % dels mars i oceans està explorat. El que vol dir que allà baix encara tenim un món per descobrir.

 

david fluxà

 

 

pinna2ok.jpg

pinna nobilis

 

pinna3ok.JPG

 

 

scriba1.jpg

serranus scriba

 

serr5ok.jpg

serranus cabrilla

 

spiro1ok.jpg

spirògraf

Comentarios

No hay ningún comentario

Añadir un Comentario: